Årets Energist 2023 -  Ejgil Troelsen


Motivation & historik:

- Ejgil Troelsen, triatlet, tidl. bestyrelsesmedlem og trofast medlem af klubben.

- i 2020 var Ejgil nået dertil, at lysten til at køre fuld Ironman distance var for nedadgående. Træningsmængden og tidsforbruget for at gennemføre en fuld triatlon på en ordentlig måde og i en fornuftig tid var blevet for stort.
 - så i en alder af 52 år bestemte Ejgil sig for, at året 2020 skulle være sidste gang, han kunne vinge af at have gennemført:   3800 meters svømning, 180 km cykling og afsluttet med et maratonløb på 42,195 km.
 - men skæbnen ville det anderledes! Coronaen ramte - og hele verden lukkede ned! Så ingen triatlonstævner i 2020.
 - men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget; når nu Ejgil alligevel ikke kunne køre Ironman, hvorfor så ikke bruge tiden på at blive grundigt syg og få fjernet blindtarmen.

- 2021 var situationen med corona-pandemien ikke meget bedre. Ingen stævner at deltage i og hvad angik svømmetræningen, næsten ingen svømmehaller at træne i.

- 2022 var håbets år. Og stævnet i Frankfurt lokkede forude. Men skader kom i vejen.
 - Nu giver Ejgil jo ikke bare sådan op! Han havde bestemt sig for at gennemføre én sidste Ironman, og den beslutning holdt han ved - mulighed for stor træningsmængde eller ej! 

- så året blev 2023, før Ejgil (et par måneder før sin 56 års fødselsdag) atter stillede til start, og valget var faldet på det flotte og populære stævne "Challenge Roth" i Tyskland.
 - og han var i godt selskab, da både Byrial og Karina fra Tri & Trim også stillede til start.

- ruten var flot, men det blev en meget varm dag - og ikke en dag til rekorder.  Sluttiden blev 12 timer & 10 min., hvilket for os andre er særdeles godkendt.  Ejgil havde dog håbet på mere, men som han havde måttet sande 3 år tidligere:  Der skal meeegen træning til, især når man er kommet lidt op i årene, for at opnå de resultater og nye pr-tider man virkelig drømmer om.

- 2023 var også året, hvor Ejgil viste sin duelighed foran en computer.

- Siden Tri & Trim overtog "Farsø Løbet" i 2019, har Ejgil været en del af planlægningsgruppen.
 - i år skulle "Farsø Løbet" jo have ny rute, og det med godkendelse fra både politi og kommune - minimum 3 mdr. før løbsdato.

- Ejgil tog opgaven på sig - om end den viste sig mere besværlig og omfattende end først ventet.
 Sådan en godkendelse kræver præcisering af ruteforløbet med diverse afspærringer, placeringen af vejvisere og hjemmeværnsfolk, samt præcis tidsbeskrivelse.  Alt dette skal grundigt planlægges og beskrives før det hele så skal tastes ind i et kommunalt IT-program og angives i en bestemt kort-fil.
 - men sammen med Jacob Rasmussen fik Ejgil den nye rute og alle dens detaljer på plads - og alt blev afleveret korrekt.
 
 2023 blev året, hvor Ejgil viste jern-viljen til at gennemføre sine sportslige-mål samtidig med, han med stor entusiasme fik "Farsø Løbet" godt igennem de nye forandringer og sat sit personlige præg på motionsløbet.


Derfor kåres  Ejgil Troelsen som "Årets Energist 2023"!


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram